June 5, 2019 Ionut

Nevoia de adevar

Nevoie de adevăr i-a determinat pe predecesorii noştrii să caute diferite metode legale şi instrumente prin care să ajungă la acest deziderat. Societatea a evoluat şi evoluează în continuare, iar datoria oamenilor este aceea de a se dezvolta permanent.

În eforturile oamenilor de a ascunde adevărul, aceștia au resemțit uneori o creștere absurdă a bătăilor inimii, năvălirea sângelui în obraz, un impuls de a înghiți și alte multe fenomene rezultate din teama posibilității ca minciuna să fie detectată.

Oamenii au resemțit un oftat de ușurare, ca o răsuflare adâncă, după ce minciuna a fost spusă cu un succes aparent. De asememena, minciuna a putut fi identificată prin manifestări de genul: înroșirea obrajilor, contractarea buzelor, clipirea accelerată a ochilor, evitarea de a privi pe interlocutor în ochi, o monotonie specială a vocii, un râs forțat, o cerere inutilă pentru repetarea unei întrebări, mișcări involuntare ale mâinilor și picioarelor, o stare de neliniște și lista poate continua în funcție de zona, cultura și gradul de experiență generală a unei persoane.

Este de notorietate faptul că unele persoane mint mai bine decât altele. Ele mint mai bine fie că nu sunt foarte mult deranjate de rostirea unei minciuni, fie că sunt capabile să controleze mai bine tulburarea emoțională produsă prin spunerea unei minciuni, evitând astfel manifestările exterioare. Cu siguranță și aceste persoane resimt unele trăiri interne de neliniște, în special în cazul problemelor grave.