June 5, 2019 Ionut

Fidelitate

Majoritatea persoanelor se gandesc la poligraf ca la un detector de minciuni cu care pot ,,prinde” persoanele asupra carora au dubii cu privire la fidelitatea in relatie.

In primul rand poligraful nu este un detector de minciuni, el este un instrument care masoara o reactivitate psihofiziologica, insa este folosit cu succes in investigarea cazurilor de infidelitate.

Fidelitatea, mai bine spus infidelitatea, nu se gaseste numai in relatia sot-sotie. Dimensiunea sociala este mult mai mare si acopera o gama variata de relatii, precum cele dintre concubini, amanti, suspiciuni cu privire la relatii de acelasi sex. Lista poate continua fara sa fim acuzati de ipocrizie si teama confidentialitatii. Datoria unui psiholog nu este de a judeca, ci de a ajuta oamenii, acesta fiind obiectul lui principal de activitate.

Tot despre fidelitate si incredere este vorba si in relatiile dintre angajati si angajatori sau intre parteneri de afaceri, unde motivatia de infidelitate este mare, cauzata in principiu de sume mari de bani.

Open chat