September 5, 2019 Ionut Daniel Dumitrascu

Atentie cu angajarile la casele de schimb valutar și amanet

Casa de amanet este o instituție financiară nebancară (I.F.N.), așa cum este denumită în art.4 lit.a din O.G. nr. 28/2006, a cărei organizare și funcționare este reglementată în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iar scopul principal este de creditare. Tot sub această lege funcționează și casele de schimb valutar, ca entități juridice autorizate de Banca Națională a României și cu un obiectiv unic, acela de schimb valutar pentru persoane fizice.

De cele mai multe ori, în cadrul aceluiași punct de lucru se desfășoară activități de schimb valutar și amanet, care alături de agențiile de transport valori, au în comun aceleași obiective, respectiv lucrul cu banul și bunurile de valoare. Banii, în special, reprezintă cel mai ușor instrument de creștere a valorii patrimoniului și au o caracteristică importantă, aceea că sunt greu de urmărit. În foarte puține cazuri sunt înregistrate seriile bancnotelor în evidențele unei companii, în cele mai multe cazuri banii fiind identificați după suma valorilor, căpătând astfel o identitate simbolică, aceea de număr. Tocmai această caracteristică a banilor, îi face tentanți din punct de vedere al sustragerii, iar cei mai vulnerabili devin aceeia care îi manipulează și au acces la ei.

La o simplă căutare în mediul online se găsesc multiple anunțuri de angajare în poziții ca cele mai sus menționate, condițiile nefiind extrem de exigente. Față de agenții de pază se observă o creștere a nivelului de scolarizare, ajungând până la nivel de studii superioare, precum și cunoașterea operării calculatorului, însă din punct de vedere al securității interne se rămâne tot la cazierul judiciar. Acesta din urmă este un document util, însă de multe ori nu se dovedește suficient și nu prezintă garanția neimplicării unui angajat în acte infracționale. Tot în mediul online, se discută cu privire la testarea poligraf ca o ultimă etapă înainte de angajare, în special între angajați sau cei care au mers la un interviu pentru astfel de profesii. De ce apelează firmele la poligraf? Pentru a avea o siguranță și mai mare că persoanele care vin la interviu sunt sincere în privința datelor declarate în C.V. (Chiar se verifică C.V.-ul?), pentru verificarea neimplicării lor în acte infracționale nedescoperite, precum și pentru identificarea posibilelor vulnerabilități.

Lucrătorii caselor de amanet desfășoară o activitate profesională în care au contact cu persoane din diferite medii sociale și cu o largă varietate de bunuri de valoare. Cele mai frecvente obiecte aduse ca garanție în cadrul împrumuturilor tip amanet sunt bijuteriile. Acestea pot varia ca material prețios, model, greutate, compoziție și evaluarea lor este supusă unor criterii tehnice prin folosirea cheilor etalon, soluțiilor de testare, spectografe și creioane de test. Chiar și în aceste condiții tehnice, un lucrător neexperimentat poate aprecia eronat valoarea de garanție a unui împrumut. Pentru a diferenția lipsa experienței de situațiile de înțelegere prealabilă cu proprietarul bunului în vederea supraevaluării, se impune o verificare a sincerității angajatului cu privire la un caz punctual, unde examinarea poligraf este de un real ajutor. Aceasta este situația când persoana examinată este deja lucrător al unui amanet, întrucât experiența și cunoașterea sistemului pot fi factori vulnerabili în privința integrității profesionale. Cu cât bunurile aduse evaluării sunt mai de valoare, cu atât riscurile de integritate sunt mai mari și pot apărea înțelegeri părtinitoare. Un asemenea caz este amanetul de autoturisme, unde valorile pot ajunge la zeci de mii de euro, iar calitatea bunului este dificil de evaluat, mai ales în condiții de amanet non-stop, unde urgența împrumutului necesită celeritate.

Poziția de angajat într-o casă de schimb valutar sau amanet este o poziție de risc din toate punctele de vedere. În primul rând, integritatea fizică trebuie să fie apărată de un mediu securizant, cu sisteme de alarmă, supraveghere video și anumite materiale, legislația fiind foarte strictă în acest sens. În al doilea rând, integritatea profesională poate fi asigurată prin evaluari periodice cu aparatul poligraf, făcându-l conștient pe angajat că oricând poate fi identificat în situația în care a încălcat legea. Din aceste considerente, se recomandă examinarea prin tehnica poligraf, respectiv aplicarea unui test de screening general la angajare, fiind o modalitate simplă și eficientă de cum evaluăm candidații la angajare?